Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
2679683 CV EXPL 14-886  
EBF nummer:
__W14003  
Datum uitspraak:
23-01-2014  
Titel:
Bij verstek wordt huurovereenkomst door gegeven aan dochter van overleden dochter.  
Kern:

Samenvatting:
Dochter wil de huurovereenkomst na het overlijden van haarmoeder voortzetten. Op dit verzoek geeft de verhuurder geen reactie.
De dochter stapte naar de rechter met het verzoek op zij de huurovereenkomst van haar moeder kan voortzetten. De verhuurder heeft niet op de dagvaarding gereageerd en bij verstekvonnis 26 januari 2014 wordt de dochter en nieuwe huurster in het gelijk gesteld. De rechter kent de voorzetting van de huurovereenkomst na 31 januari 2014 aan de dochter/nieuwe huurster toe. Verhuurder heeft de verzetstermijn niet gebruikt om in beroep te gaan.

Rechter:
O.J. van leeuwen  
Gemachtigde:
Jeroen Wolfrat  
Instantie:
sector kanton  
Winnaar:
huurder  
Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel van de uitspraak.
 
  Terug