Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
2072670\ CV EXPL 13-13653  
EBF nummer:
__Z1325  
Datum uitspraak:
16-06-2014  
Titel:
Vordering niet toe te wijzen ontstoppingskosten -- verrekende kosten herstel  
Kern:
VH vordert niet toe te wijzen onstoppingskosten aan H -- H heeft kosten reparatie vloer na reparatie verrekend met de huur,

Samenvatting:
Via Panholzer is verzoek gekomen voor EBF-verwijzing. H heeft dagvaarding ontvangen van VH ivm kosten voor rioolontstopping. Panholzer heeft reeds conclusie van antwoord geschreven en betwist van verstopping door H is veroorzaakt.
svz opgevr apr 2014 -ov- rolbeschikking gepland op 1 mei 2014

H heeft gewonnen in zake de ontstoppingskosten. Bepaling in de huurvoereenkomst is strijdig met 6:236 sub k BW en 6:237 sub f BW, verhuurder kon niet bewijzen dat de verstoppening aan 1 bepaalde huurder toe te wijzen was maar mag niet de kosten doorberekenen aan alle huurders. Anderzijds heeft huurster niet voldoende kunnen aantonen de verhuurder naar behoren in gebreke te hebben gesteld vooraleer ze de aan haar vloer onstane schade bij het openmaken van een luik naar de kruipruimte zelf is gaan repareren en verrekenen.

Rechter:
F. van der Hoek  
Gemachtigde:
Frans Panholzer  
Instantie:
kantonrechter  
Winnaar:
beide partijen gedeeltelijk  
Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel van de uitspraak.
 
  Terug