Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
2039808  
EBF nummer:
PPF14006  
Datum uitspraak:
02-06-2014  
Titel:
Energielabel waarop huurcommissie uitspraak heeft gedaan blijft van kracht.  
Kern:
Huurder bestrijdt het voor de woning afgegeven B-label voor energie en gaat in beroep tegen de uitspraak van de huurcommissie. Dit op grond van onze eigen E-adviseur die op een C label uitkomt. Kantonrechter oordeelt dat zowel de opname van het label en de registratie van het label is geschied voorafgaand aan de ingangsdatum huurovereenkomst. M.b.t. de inhoudelijke toets van het label concludeert de kantonrechter dat het afgemelde label correct is dat de huurcommissie in haar uitspraak dus van het juiste label is uitgegaan. Op basis van tijdens de rechtzaak ingediende informatie oordeelt de KR dat de CV ketel toch als HR moet worden beschouwd.

Samenvatting:
Discussie energielabel B of C, oa rendement verwarmingsketel

Rechter:
AJM Breedveld-van Beeck C  
Gemachtigde:
Frans Panholzer  
Instantie:
Kantongerecht  
Winnaar:
Verhuurder  
Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel van de uitspraak.
 
  Terug