Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
CV EXPL 11-30490  
EBF nummer:
Z1149  
Datum uitspraak:
18-07-2014  
Titel:
Onverschuldigd betaalde huur / waarborgsom / opleveringschade  
Kern:
Vordering huurder tot betaling van bijna € 17.000 aan teveel betaalde huur en waarborgsom toegewezen. Vordering verhuurder wegens opleveringschade afgewezen.

Samenvatting:
Huurder bewerkstelligt aanzienlijke huurverlaging via de huurcommissie. Verhuurder gaat naar kantonrechter en verliest. Gaat in beroep bij het Gerechtshof, maar trekt de zaak in. Vervolgens vordert huurder € 13.516 aan teveel betaalde huur en € 2.200 waarborgsom terug. Verhuurder vordert in reconventie zo'n € 12.000 aan opleveringschade. Lange procedure volgt, verschillende getuigen worden verhoord. Kantonrechter oordeelt dat verhuurder er niet in is geslaagd zijn standpunt te bewijzen. Vorderingen van de huurder worden alle toegewezen, van de verhuurder afgewezen.

Rechter:
mr. R.A. Overbosch  
Gemachtigde:
G.C. Zijlstra  
Instantie:
Rechtbank Amsterdam, kant  
Winnaar:
Huurder  
Deze uitspraak bevat 2 bijlagen. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel van de uitspraak.
 
  Terug