Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
2560149 CV EXPL 13-30157  
EBF nummer:
__W1376  
Datum uitspraak:
21-08-2014  
Titel:
KR stelt huurovereenkomst is niet van korte duur  
Kern:
Verhuurder stelt dat sprake is van een campuscontract (''noodopvang voor buitenlandse studenten') en dat derhalve HuCo niet bevoegd was tot uitspraken 249 en 260. Huurder stelt dat geen sprake is van campuscontract of tijdelijke huurovereenkomst omdat in overeenkomst staat dat contract stilzwijgend verlengd wordt na 1 jaar en verhuurder geen contracten heeft met onderwijsinstellingen; verhuurder verhuurt elders in complex bv. aan o.a. een fitnessinstructeur. Ook was er geen sprake van noodopvang van huurder (student uit Italie) want huurder woonde sinds augustus 2011 al in Amsterdam en huurde woonruimte via DUWO. Kantonrechter acht dat geen sprake was van ''naar zijn aard van korte duur'', verhuurde is niet anders dan andere onzelfstandige woonruimte waarop de huurbescherming van toepassing is. Volgens KR is onvoldoende gebleken dat woonruimte uitsluitend bestemd is voor studenten.

Samenvatting:
Huurovereenkomst is niet naar zijn aard van korte duur. Huurovereenkomst is niet van rechtswege beeindigd, huurder is geen contractuele boete verschuldigd (conform vordering verhuurder).

Rechter:
E.D. Bonga-Sigmond  
Gemachtigde:
Anita de Haan  
Instantie:
KR  
Winnaar:
huurder  
Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel van de uitspraak.
 
  Terug