Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
1304063 CV-EXPL 11-40300  
EBF nummer:
__Z1333  
Datum uitspraak:
19-08-2014  
Titel:
Dringend eigen gebruik wegens exploitatieverlies  
Kern:
VH ging in beroep tegen uitspraak kantonrechter die van mening was dat het Herenhuisarrest niet van toepassing was op deze zaak. Het Hof bevestigde de uitspraak van de kantonrechter.

Samenvatting:
VH start naar inschatting kansloos hoger beroep tegen vonnis van 22 april 2013 met blanco dagvaardig met datum in 2014. Laatste huurder wil deze zaak naar voren halen om van de juridische druk af te komen die deze wijze van procederen met zich mee brengt. Uitbreiding naar 5000. Zaak is zoals verwacht door huurder gewonnen. Het Hof volgt de redenering van de kantonrechter dat ontbinding van de huurovereenkomst niet noodzakelijk is. De analogie met het herenhuisarrest was onvoldoende omdat in deze bouwkundige en geen financiele gronden werden ingebracht. Verhuurder veroordeeld in de proceskosten, geen kosten voor het fonds.

Rechter:
R.J.M. Smit, C. Uriot, R.  
Gemachtigde:
Frans Panholzer  
Instantie:
Hof Amsterdam  
Winnaar:
Huurder  
Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel van de uitspraak.
 
  Terug