Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
2493747 \ KK EXPL 13-1773  
EBF nummer:
FOV1327  
Datum uitspraak:
26-11-2013  
Titel:
Afsluitingen nutsvoorzieningen en plaatsen van camera's  
Kern:
Afsluitingen nutsvoorzieningen en plaatsen van camera's

Samenvatting:
Sinds huurder een all-in procedure heeft gestart proberen zijn verhuurders, die een paar huizen verder wonen, hem weg te pesten. Afsluiting van warm water, verwarming, internet en gedeeltelijk "afknijpen" van water. Maar ook: "feestjes" in de lege woning op de begane grond die het doel lijken te hebben zoveel mogelijk overlast te veroorzaken en plaatsing van twee camera's in het trappenhuis gericht op de voordeur van de huurder. Verhuurders hebben zich enkele malen agressief gedragen, huurder is twee keer geslagen door mevrouw. Huurder heeft aangifte gedaan van postdiefstal.
Huurder heeft de zaak gewonnen, verhuurder moet op korte termijn (1- 3 weken):
-toegang verschaffen tot het souterrain van het pand waar zich de hoofdaansluitingen van de tot het gehuurde behorende nutsvoorzieningen zich bevinden.
-camera's verwijderen.
-thermostaat in het gehuurde aanleggen zodat huurder zelf de temperatuur in zijn woning kan regelen.
-huurder gelegenheid / mogelijkheid geven zelf internet in zijn woning aan te sluiten.
Op straffe van een dwangsom van €100,- per dag tot een maximum van €10.000,- bij het niet voldoen aan het voorgaande veroordelingen
Tevens dient verhuurder binnen 14 dagen na betekening van het vonnis € 2.000,- aan huurder terug te betalen zijnde een voorschot op de teveel betaalde huur op basis van een eerdere Huurcommissie uitspraak.
Verhuurder wordt ook veroordeelt inde proceskosten a €567,82

Rechter:
C.L.J.M. de Waal  
Gemachtigde:
Anita de Haan  
Instantie:
Rechtbank Amsterdam  
Winnaar:
Huurder  
Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel van de uitspraak.
 
  Terug