Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
1234113 CV-EXPL 11-9072  
EBF nummer:
PPF1310  
Datum uitspraak:
19-11-2013  
Titel:
Parooldriehoek - langdurig tijdelijke verhuur is vast contract  
Kern:
Gebruiksovereenkomst na 5 jaar tijdelijke verhuur niet geldig: er is een reguliere huurovereenkomst tot stand gekomen. Ontruiming was niet terecht.

Samenvatting:
Succesvol beroep in de zaak Parooldriehoek. Groep bewoners heeft na 5 jaar contract op grond van de leegstandswet met Stadgenoot een 'gebruiksovereenkomst' gekregen met Antikraak BV. Vervolgens wordt de sloopt uitgesteld tot tenminste 2015 en besluit de eigenaar het complex te bestemmen voor studenten met een campuscontract. De overeenkomst met de zittende bewoners wordt opgezegd met een beroep op 'gebruik naar zijn aard van korte duur'. De KR kent de ontruiming toe en huurders gaan in beroep. Hof oordeelt dat sprake is van een reguliere huurovereenkomst met Anti-Kraak en dat geen sprake is van gebruik dat naar zijn aard van korte duur is. Ontruiming was dus onterecht.

Rechter:
Huijzer, Van Harmelen, St  
Gemachtigde:
Marco Zweers  
Instantie:
Gerechtshof Amsterdam  
Winnaar:
Huurders  
Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel van de uitspraak.
 
  Terug