Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
CV 13-18417  
EBF nummer:
BIN1342  
Datum uitspraak:
10-06-2014  
Titel:
Niet de bewoners maar bedrijf aangemerkt als huurder. Huurcommissie uitspraak wordt vernietigd.  
Kern:
Verhuurder gaat in beroep tegen uitspraak huurcommissie in 254 BW procedure. Ingewikkelde constructie met gecombineerde woon/bedrijfsruimte contract. Huurders worden niet ontvankelijk verklaard in hun verzoek aan de huurcommissie tot verlaging van de huurprijs. Volgens de kantonrechter is Rob Korperation BV de huurder en niet de daadwerkelijk bewoners Korper en Burger. Uitspraak huurcommissie wordt dus vernietigd.

Samenvatting:
Verhuurder gaat in beroep tegen uitspraak huurcommissie in 254 BW procedure. Ingewikkelde constructie met gecombineerde woon/bedrijfsruimte contract. Huurders worden niet ontvankelijk verklaard in hun verzoek aan de huurcommissie tot verlaging van de huurprijs. Volgens de kantonrechter is Rob Korperation BV de huurder en niet de daadwerkelijke bewoners Korper en Burger. Uitspraak huurcommissie wordt dus vernietigd.

Rechter:
DH de Witte  
Gemachtigde:
Patrick Worp  
Instantie:
Kantongerecht  
Winnaar:
Verhuurder  
Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel van de uitspraak.
 
  Terug