Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
ZKN 3393618 EA VERZ 14-84  
EBF nummer:
Z14036  
Datum uitspraak:
23-01-2015  
Titel:
Atelier en woonruimte: huurrecht woonruimte niet van toepassing  
Kern:
Atelier en woonruimte betreft (ver)huur van overige bedrijfsruimte (230A). Ontruiming uitgesteld ivm belangenafweging.

Samenvatting:
Discussie of woonruimte of bedrijfsruimte aan huurder is verhuurd. Kantonrechter beslist dat bedrijfsruimte (atelier) is verhuurd. Dat huurder vervolgens in atelier is gaan wonen heeft niet tot gevolg dat de bestemming is gewijzigd als gevolg van wilsovereenstemming van partijen daarover.

Verhuurder wil de huurprijs verhogen (dit is wel mogelijk bij bedrijfsruimte maar niet bij woonruimte). Uiteindelijk is de vraag aan de rechter voorgelegd; is er sprake van bedrijfsruimte of woonruimte? Rechter oordeelde dat er sprake is van bedrijfsruimte. Doordat partijen geen overeenstemming kunnen bereiken over de huurprijs en is ontruiming toegewezen. Ontruimingstermijn is verlengd (dit is overigens gebruikelijk bij 230A-bedrijfsruimte) ivm de belangenafweging tussen partijen. Belang huurder bij langer ontruimingstermijn is groter dan belang verhuurder bij ontruiming.

Rechter:
Kantonrechter  
Gemachtigde:
Oosterwijk  
Instantie:
Kantonrechter, rechtbank  
Winnaar:
verhuurder  
Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel van de uitspraak.
 
  Terug