Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
3930937 CV EXPL 15-5660  
EBF nummer:
FOV14038  
Datum uitspraak:
26-03-2015  
Titel:
Bemiddelingskosten  
Kern:
Huurders hebben bemiddelingskosten teruggekregen na verstekvonnis

Samenvatting:
Huurder heeft deze woning samen met haar broer en een vriend zogenaamd tijdelijk gehuurd via een bemiddelingsbureau. Zij betaalden het bureau € 950,- bemiddelingskosten, waarschijnlijk onverschuldigd.
25-03-15 R: Guido heeft een dagvaarding uitgebracht, totale kosten zijn € 327,29
15-04-15 R: Guido stuurde verstekvonnis waaruit blijkt dat huurders hebben gewonnen. Begeleidende tekst daarbij: "Bureau voldeed niet aan mijn sommaties, waarna ik hen dagvaardde. Vervolgens verscheen er niemand namens het bureau in de procedure zodat het bijgaande verstekvonnis volgde. Na betekening door de deurwaarder is men vervolgens tot betaling overgegaan".
Hoofdsom €950,- is vermeerderd met de wettelijke rente en kwam daarmee op € 1.179,-
Wederpartij heeft bovenop de vordering nog € 729,18 betaald.
Guido heeft € 51,58 teruggestort op rekening van het fonds.

Rechter:
C.L.J.M. de Waal  
Gemachtigde:
Guido Zijlstra  
Instantie:
Rechtbank Amsterdam  
Winnaar:
Huurder  
Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel van de uitspraak.
 
  Terug