Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
cv14-34845  
EBF nummer:
__Z14045  
Datum uitspraak:
16-04-2015  
Titel:
mondelingen huurovereenkomst: gebruik in ruil voor betaling rekeningen is huur  
Kern:
Bewoner mag van goede vriend op zolder wonen als hij zelf de kosten van de verbouwing draagt en diverse andere rekeningen betaalt. Dat werd verrekend met een maandelijks huurbedrag. Er is dan ook sprake van huur en er is dus geen opzegging van gebruikersovereenkomst. Verder overweegt het gebruik als woonruimte, is dus ook geen sprake van bedrijfsruimtehuur

Samenvatting:
H wordt gedagvaard omdat er volgens de erven van verhuurder geen sprake is van een huurovereenkomst, maar dat deze om niet in gebruik gegeven was. H betoogde dat hij de verbouwingskosten om zolder tot woonruimte te maken kon verrekenen met afgesproken huur en dat later huurder o.a. de gezamelijke electrarekening heeft betaald als tegenprestatie. Rechter gaat hier in mee, er is sprake van een huurovereenkomst.

Daarnaast liep er een tweede zaak waarbij huurder de erven dagvaardde om -indien er sprake zou zijn van bedrijfsruimtehuur-, de ontruimingstermijn te verlengen. Rechter oordeelt dat het gebruik als woonruimte overweegt en wijst dus het verzoek af, wat positief is voor huurder.

Rechter:
Ros  
Gemachtigde:
Marco Zweers  
Instantie:
Rechtbank Amsterdam  
Winnaar:
huurder  
Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel van de uitspraak.
 
  Terug