Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
CV 14-27211  
EBF nummer:
ASD14030  
Datum uitspraak:
24-03-2015  
Titel:
Inkomensafhankelijke huurverhoging bij hoge huur  
Kern:
Huurverhoging 6,5% bij niet geliberaliseerde huur van € 780

Samenvatting:
Huurverhoging 6,5% bij een niet geliberaliseerde huur van € 780 (contract van voor '94). Formeel kan dat maar is niet in lijn met bedoeling van de wetgever. Er is geen sprake van scheefwonen en verhuurder betaalt geen heffing over deze woning. Zaak dient als voorbeeld voor aantal andere woningen in het complex. Bezwaar over 2013 is door huco afgewezen, nu naar KR. Vergelijkbare zaak is verloren bij KR maar met slechte onderbouwing. Vanwege lastig te doorbreken appelverbod en hoge kosten geen beroep in die zaak, we gaan het nogmaals proberen in deze zaak. Rechter wijst verzoek opnieuw af, omdat de wet niets vermeldt over deze categorie en omdat het groeien naar een huurprijs die 'meer in overeenstemming is met de kwaliteit van de woning' doel is van de wetgever. Kansen voor beroep worden te laag ingeschat, discussie via juridische weg gesloten, nog wel aankaarten bij de politiek.

Rechter:
Fruytier  
Gemachtigde:
Kees Oosterwijk  
Instantie:
KR  
Winnaar:
verhuurder  
Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel van de uitspraak.
 
  Terug