Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
EA 01-2842  
EBF nummer:
AMO 034  
Datum uitspraak:
12-10-2004  
Titel:
Huurcommissie noemt onjuiste maximale huurprijs.  
Kern:
In het huurprijzenbeleid staan de maximale huurprijsgrenzen voor zelfstandige woningen.

Samenvatting:
Huurder huurt een zelfstandige woning voor fl.939,08. Huurder heeft de huurcommissie verzocht om uitspraak te doen over de redelijkheid van de overeengekomen huurprijs op grond van de woningkwaliteit van de woning.
Huurcommissie stelt de woning vast op 94 punten waar een huurprijs bij hoort van fl.808,74. Bij nader advies heeft de huurcommissie haar advies bijgesteld tot 96 punten, met een huurprijs van fl.845,57. Bij dit advies is rekening gehouden met een grote investering die is gedaan voor de in 1985 verrichte werkzaamheden.

Verhuurder stelt dat de woningkwaliteit op 97 punten moet worden gesteld. De huurcommissie heeft ten onrechte 1 wastafel gerekend.

De kantonrechter oordeelt als volgt:
- Huurcommissie noemt een onjuiste maximale huurprijs bij 96 punten. Dit moet fl. 827,36 zijn.
- Partijen zijn het eens omtrent het aantal wastafels, dus de kantonrechter gaat uit van een woningkwaliteit van 97 punten.
- De huurprijs ingaande 15 januari 2000 zal fl.836,27 zijn.

Rechter:
Mr. A.H. Brauerle-Hetebri  
Gemachtigde:
 
Instantie:
Rechtbank, sector Kanton  
Winnaar:
Huurder  
 
  Terug