Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
14/01456  
EBF nummer:
PPF14004  
Datum uitspraak:
26-06-2015  
Titel:
Hoge Raad wijst verzoek op dwingend eigen gebruik ivm 'redelijk rendement' af  
Kern:
Arrest Hoge Raad in beroep verhuurder op 'redelijk rendement' afgewezen (Poolse Kwestie, Herenhuisarrest).

Samenvatting:
Verhuurder wil de huurovereenkomst ontbinden, maar dat is hem eerder niet gelukt bij kantonrechter, rechtbank en gerechtshof. Huurder woont er al 30 jaar, dat wist de eigenaar toen hij het pand kocht, een deel staat leeg en de huur is verlaagd vanwege gebreken. Daarmee is zijn beroep op het recht op een rendabele exploitatie steeds afgewezen. Eigenaar gaat nu in cassatie. Ook dit verliest hij, de HR volgt het advies van de Procureur Generaal en verwerpt de klachten. Het arrest van het Hof blijft staan, de vordering van de eigenaar wordt afgewezen en de huurder kan gewoon blijven wonen. Kosten voor het fonds na aftrek van kostenveroordeling overigens wel een kleine € 9000, maar deze kwestie is van groot belang voor vele huurders.

Rechter:
Streefkerk, Heisterkamp,  
Gemachtigde:
Kees Oosterwijk  
Instantie:
Hoge Raad  
Winnaar:
huurder  
Deze uitspraak bevat 2 bijlagen. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel van de uitspraak.
 
  Terug