Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
CV 14-1042  
EBF nummer:
__W1385  
Datum uitspraak:
07-10-2014  
Titel:
Verhuurder gaat in verzet tegen uitspraak Huurcommissie, toetsingsprocedure.  
Kern:
Verhuurder gaat in verzet tegen uitspraak huurcommissie. Kernpunt is energielabel. Huurcommissie stelt C verhuurder B ook dispuut in omgevingswaardering 17.5 versus 25 Huurder in het gelijk gesteld. Kantonrechter volgt de uitspraak van de Huurcommissie. Veroordeeld tot terugbetaling van € 2888,96 en kostenveroordeling.

Samenvatting:
Verhuurder gaat in verzet tegen uitspraak huurcommissie. De verhuurder is het niet eens met het energielabel. Huurcommissie heeft een bureau ingeschakeld en komt tot een label C verhuurder heeft een eigen bureau ingeschakeld en die komt op energie label B. Daarnaast worden ook d omgevingswaardering 17.5 ter discussie gesteld. De verhuurder is van mening dat er sprak is van 25 punten.

De huurder verweert zicht hier tegen en stelt al tegen eis dat de verhuurder het teveel betaalde huur moet terug betalen, vanaf aanvang huurovereenkomst. Dit is een bedrag van € 2888,96.

De kantonrechter is het niet eens met de redenen waarom het label van de verhuurder op B uit komt. Een niet verwarmt trapportaal en niet geïsoleerde voordeuren kunnen niet de doorslag geven tot een B label. Hier in gaat de kantonrechter in de beoordeling van de huurcommissie mee. Volgens de rechter heeft de verhuurder onvoldoende aannemelijk gemaakt dat de omgeving van de woning dusdanig is veranderd dat het hogere aantal van 25 omgevingspunten nu echt noodzakelijk is. De rechter wijst deze eis af.
De rechter handhaaft de uitspraak van de Huurcommissie en veroordeeld de verhuurder tot terugbetaling van de te veel betaalde huur € 2888,96 en de kostenveroordeling.

Rechter:
M.P.AM. Fruytier  
Gemachtigde:
Guido Zijlstra  
Instantie:
rechtbank Amsterdam  
Winnaar:
Verhuurder  
Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel van de uitspraak.
 
  Terug