Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
Cll3l5878l7 I KG ZA 15-65  
EBF nummer:
OOS 14028  
Datum uitspraak:
14-09-2015  
Titel:
afpakken zolderberging bij splitsing  
Kern:
Nieuwe eigenaar zegt dat zittende huurders zolderbergingen onrechtmatig in gebruik hebben genomen en zij deze dienen te ontruimen tbv creëren appartement op de 4e etage. In kort geding wijst rechter de eis af.

Samenvatting:
Nieuwe eigenaar zegt dat zittende huurders zolderbergingen onrechtmatig in gebruik hebben genomen en zij deze dienen te ontruimen tbv creëren appartement op de 4e etage. In kort geding wijst rechter de eis af mede omdat vorige eigenaar al jaren bekend was met het gebruik va de ruimtes door huurders en geen actie heeft ondernomen, dat de huurcommissie de berging had willen meenemen in haar puntentelling maar toen geen toegang had en dat dit een normaal Amsterdams gebruik is van de 4e etage zonder dat de bergingen expliciet genoemd worden in contracten.

Rechter:
M.W. van der Veen  
Gemachtigde:
Kees Oosterwijk  
Instantie:
Voorzieningenrechter  
Winnaar:
Huurder  
Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een verzoek naar