Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
3525544 KK EXPL 14_1655  
EBF nummer:
ASD15009  
Datum uitspraak:
20-04-2015  
Titel:
Schimmel en condensklachten  
Kern:
Huurder heeft condens en schimmelklachten. Verhuurder wordt veroordeeld tot het aanbrengen van ventilatievoorzieningen in de woning

Samenvatting:
In de woning zijn aanhouden vocht- en schimmelklachten. Eigen Haard wil het gebrek niet verhelpen omdat de oorzaak niet duidelijk is. De huurder geeft meerdere suggesties die door EH weerlegd worden. De Huurcommissie doet geen uitspraak omdat het een geliberaliseerde woning is. Er is een bouwkundig rapport opgesteld met als conclusie dat de vochtplekken en de schimmelvorming het gevolg zijn van een slechte afvoer van de binnenlucht. De rechter neemt de conclusie van de rapporteur van de Huurcommissie over dat de klachten niet veroorzaakt worden door bewonersgedrag. De rechter veroordeelt Eigen Haard tot het aanbrengen van een ventilatievoorziening in keuken-douche-toilet. Dit ondanks dat daarmee niet geheel zeker is of dat dit zekerheid biedt dat de condensproblemen daarmee over zijn. Als dat niet zo is moeten partijen onderling overleggen of zonodig opnieuw tussenkomst van de rechter inroepen.

Rechter:
O.J. van Leeuwen  
Gemachtigde:
Harmen Meijerink  
Instantie: